Scandal uriaș în Turcia, după ce un membru al Partidului de Justiție și Dezvoltare (AKP) a fost filmat prizând cocaină în bolidul său de lux.
Kursat Ayvatoglu a încercat inițial să se disculpe, spunând că era… zahăr pudră, dar a recunoscut apoi că este consumator de substanțe interzise, scrie observatornews.ro, citând arabnews.com.
Politicianul a spus inițial că totul este o farsă, dar a recunoscut oficial că este consumator și chiar traficant de droguri!
Scandalul zdruncină partidul lui Recep Erdogan. Consumul de cocaină și stilul luxos al lui Ayvatoglu contravine valorilor islamiste ale AKP și societatea turcă este furioasă.
Tânărul Ayvatoglu, în vârstă de 20 de ani, apare în poze în timp ce consumă droguri, la „păcănele” și petrece toată ziua cu femei în jacuzzi.
AKP a incriminat viața excentrică a politicianului, dar acuzațiile cu drogurile ar putea cântări mult mai greu!
Kursat Ayvatoglu a fost reținut pe 26 martie și a pierdut funcția deținută în AKP, unde era consilierul vicepreședintelui Hamza Dag.
Bărbatul s-a lăudat mereu cu influența sa politică și s-a pozat cu Suleyman Soylu, ministrul de interne și Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei.
Kursat Ayvatoglu spune că a fost șantajat și că este o victimă. În prezent, politicianul este în arest la domiciliu și alte trei persoane din mașina de lux, unde se priza cocaină, au fost anchetate, transmite sursa citată.
Avocatul Heluk Peksen, reprezentant al opoziției, a demarat o anchetă pentru a identifica originile averii lui Ayvatoglu, care era plătit cu doar 370 dolari pe lună (!) în funcția sa de consilier.
Procurorul-șef din Turcia are pârghiile necesare pentru a examina avuția suspecților, fără acordul acestora.
Pe de altă parte, săptămâna trecută, un tribunal turc l-a condamnat pe rapper-ul „Burry Soprano” la patru ani și două luni de închisoare, pentru „incitarea la consum de droguri”.
Cazul lui Ayvatoglu a scos la iveală un adevărat „trend” pe scena politică turcă, unde tinerii își fac loc pe lângă guvernanți, în posturi-cheie.
„Zahărul pudră a devenit un simbol al problemei „profilului uman”, s-a propagat în ultimii ani în Turcia în rândul tinerilor. Chiar dacă nu cred în ideile AKP, fraternizează cu ei. Vorbesc despre conservatorism, naționalism, perioada otomană, se salută ca Frăția Musulmană”, scrie jurnalistul disident Deniz Zeyrek.
„Îi etichetează pe cei care critică guvernul, care vorbesc despre nedreptate și practicile de dublu-standard, despre „trădători” și imoralitate. Dar beneficiază în spate de binefacerile puterii. Se umplu de abni. Dacă au probleme, se adăpostesc la umbra liderului, a partidului. Dacă este necesar, ei pot minți fără ezitare sau chiar pot lovi albia cea mai de jos a demagogiei”, conchide gazetarul.